נעים מאוד, אני קארין עמנואל

אני אמנית עוגות, יוצרת ומפסלת בבצק סוכר. אני יוצרת עוגות שמספרות סיפור, עוגות שהן חוויה שלמה שנשמרת בזיכרון ולא עוד עוגה. אפשר לומר שהתחום הזה בחר בי ולא אני בחרתי בו. מאז שאני זוכרת את עצמי עסקתי באומנות, יצרתי בחומרים שונים וידעתי להביא לידי ביטוי כל רעיון שהיה לי בראש בחומרים שונים. אבל כשזה הגיע לפיסול בבצק סוכר היה לי קושי גדול מאוד בהתחלה כי לא היו לי את הכלים ולא היה לי מספיק ידע לקחת את מה שיש לי בדמיון ולהפוך אותו ליצירת מופת ברמה שיכולתי להתגאות בה. בשנת 2009 מכרתי את העוגה הראשונה שלי. בשלב הזה הבנתי שהתחביב הזה יכול להפוך לעסק וזה יכול להצליח אם אני רק אדע ליישם את כל הרעיונות הגדולים שיש לי בראש. כבר באותה שנה השקעתי בלימודים בתחום אצל האמנים הטובים בעולם ופתחתי את הסטודיו שלי. בהתחלה היה לי מאוד קשה. חששתי מכל פסל חדש, הבצק לא תמיד הקשיב לי, לפעמים הפסלים קרסו ולא הצלחתי להגיע לרמת הדיוק שאני מרוצה ממנה עד שלמדתי להכיר את החומר והבנתי איך לעבוד איתו והכל הפך להיות פשוט יותר. בשלב הזה הצלחתי גם לדייק את השיטה שבה אני משתמשת היום ועוזרת לי לפסל כל דמות שאני רוצה בקלות ובלי חששות. עד היום יצא לי לעבוד עם מגוון לקוחות, החל מלקוחות פרטיים ועד חברות ענק ויצרתי עוגות בעיצובים ייחודיים שלא נראו קודם. במשך השנים השתתפתי בתחרויות ותערוכות בארץ ובחו״ל וזכיתי בתארים נחשקים. גם היום אני לא מוותרת על הריגוש ומקפידה להשתתף בתערוכות עיצוב עוגות בינלאומיות יחד עם אמנים מהשורה הראשונה בתחום. בשנים האחרונות אני גם לוקחת חלק בפאנל השופטים בתחרויות עיצוב עוגות בינלאומיות. בשנת 2014 זכיתי במקום הראשון בתחרות הארצית לעיצוב עוגות בשנת 2015 זכיתי בתחרות עיצוב העוגות העולמית Live Global Cake Challenge כנציגת ישראל ובשנים 2018, 2019 ו- 2022 יזמתי תחרויות ארציות בהן השתתפו מעצבות עוגות מכל הארץ. היום אני נחשבת לאחת המעצבות המובילות בתחום. שיטת הפיסול בה אני עובדת ואותה אני מלמדת בקורסים היא שילוב של טכניקות שלמדתי במהלך השנים מהאמנים הגדולים בעולם יחד עם הניסיון האישי שלי מתחום האומנות. השיטה הזו עשתה פלאים בתחום עיצוב העוגות בארץ ובזכותה מאות מעצבות היום מפסלות ברמה שלא דימיינו שיצליחו. אני אוהבת לפסל דמויות שנראו כאילו קמו לתחייה, מלאות הומור ושמחת חיים. אני עפה על עוגות מוטרפות המתגרות בכוח הכובד ודורשות מבנה יציב ודגש על איזון ושיווי משקל. כיוון שאני שואפת לשלמות ביצירה אני מקפידה להתעדכן בחידושים בתחום ולומדת כל הזמן אצל המורים הטובים בעולם. את האקדמיה לעיצוב עוגות יצרתי כי ראיתי בעיניי רוחי את עצמי בתחילת דרכי, ידעתי שאני יכולה להגיע לרמה גבוהה אבל לא היה לי מספיק ידע וכלים איך לעשות את זה והכי גרוע, הרגשתי שגם אין מישהו שמלמד את כל זה. באקדמיה ארזתי את כל מה שאני יודעת, כל מה שלמדתי לאורך השנים, שיכול לקצר את הדרך לכל מעצבת עוגות שרוצה להגיע לרמה גבוהה ולהנות מהדרך ומהיצירה. אני מאמינה בכל ליבי שכל אחת יכולה ליצור עוגות מעוצבות ברמה גבוהה (גם אם היא מרגישה שאין לה כישרון מיוחד). אני מאמינה שבכל אחת יש המון יצירתיות שרק מחכה להתפרץ ולבוא לידי ביטוי ולפעמים צריך רק קצת הכוונה וידע, בדיוק בשביל זה יצרתי את האקדמיה.

קארין עמנואל עם עוגת הישרדות ענקית מרחפת בגובה מטר מפוסלת בבצק סוכר בעבודת יד

עוגת הישרדות מרחפת בגובה מטר