אגב, אם אנחנו עדיין לא מכירות
היי, אני קארין עמנואל,
אמנית עוגות, יוצרת ומפסלת בבצק סוכר.
אני יוצרת עוגות שמספרות סיפור, עוגות שהן חוויה שלמה שנשמרת בזיכרון ולא עוד עוגה.
אפשר לומר שהתחום הזה בחר בי ולא אני בחרתי בו.
מאז שאני זוכרת את עצמי עסקתי באומנות, יצרתי בחומרים שונים וידעתי להביא לידי ביטוי כל רעיון שהיה לי בראש בחומרים שונים.
אבל כשזה הגיע לפיסול בבצק סוכר היה לי קושי גדול מאוד בהתחלה כי לא היו לי את הכלים ולא היה לי מספיק ידע לקחת את מה שיש לי בדמיון ולהפוך אותו ליצירת מופת ברמה שיכולתי להתגאות בה.
בשנת 2009 מכרתי את העוגה הראשונה שלי.
בשלב הזה הבנתי שהתחביב הזה יכול להפוך לעסק וזה יכול להצליח אם אני רק אדע ליישם את כל הרעיונות הגדולים שיש לי בראש.
כבר באותה שנה השקעתי בלימודים בתחום אצל האמנים הטובים בעולם ופתחתי את הסטודיו שלי.
בהתחלה היה לי מאוד קשה.
חששתי מכל פסל חדש, הבצק לא תמיד הקשיב לי, לפעמים הפסלים קרסו ולא הצלחתי להגיע לרמת הדיוק שאני מרוצה ממנה עד שלמדתי להכיר את החומר והבנתי איך לעבוד איתו והכל הפך להיות פשוט יותר.
בשלב הזה הצלחתי גם לדייק את השיטה שבה אני משתמשת היום ועוזרת לי לפסל כל דמות שאני רוצה בקלות ובלי חששות.
בשנת 2014 זכיתי במקום הראשון בתחרות הארצית לעיצוב עוגות
בשנת 2015 זכיתי בתחרות עיצוב העוגות העולמית Live Global Cake Challenge כנציגת ישראל
ובשנים 2018, 2019 ו- 2022 יזמתי תחרויות ארציות בהן השתתפו מעצבות עוגות מכל הארץ וגם שפטתי בתחרויות בינלאומיות.
היום אני נחשבת לאחת המעצבות המובילות בתחום.
שיטת הפיסול בה אני עובדת ואותה אני מלמדת בקורסים היא שילוב של טכניקות שלמדתי במהלך השנים מהאמנים הגדולים בעולם יחד עם הניסיון האישי שלי מתחום האומנות.
השיטה הזו עשתה פלאים בתחום עיצוב העוגות בארץ ובזכותה מאות מעצבות היום מפסלות ברמה שלא דימיינו שיצליחו.
את האקדמיה לעיצוב עוגות יצרתי כי ראיתי בעיניי רוחי את עצמי בתחילת דרכי, ידעתי שאני יכולה להגיע לרמה גבוהה אבל לא היה לי מספיק ידע וכלים איך לעשות את זה והכי גרוע, הרגשתי שגם אין מישהו שמלמד את כל זה.
באקדמיה ארזתי את כל מה שאני יודעת, כל מה שלמדתי לאורך השנים, שיכול לקצר את הדרך לכל מעצבת עוגות שרוצה להגיע לרמה גבוהה ולהנות מהדרך ומהיצירה.