אתגר פיסול בהנחיית קארין עמנואל

דובון איכפת לי

איך לפסל בבצק סוכר בעשר אצבעות ללא תבניות או כלים מיוחדים

חילזון מפוסל בבצק סוכר

תגלי שיש לך קסם בין האצבעות

אתגר מעשי בו תתנסי ביחד איתי בפיסול בבצק סוכר ותגלי שיש לך קסם בין האצבעות!

את האתגר הזה יצרתי במיוחד עבור מעצבות עוגות שרוצות ליצור עוגות שמשאירות חותם ועושות וואו אבל כרגע מרגישות שהעוגות שלהן נראות בדיוק כמו של אחרות כי הן כבולות לתבניות שקיימות בשוק. הרבה מעצבות חוששות לגשת לבצק סוכר ולפסל ללא תבניות או שכן קופצות למים ומתנסות אבל אחרי שעות של עבודה והרבה פירוק והרכבה מחדש, התוצאה לא ממש קרובה למה שהיה להן בראש. זה נורא מתסכל ואפילו גורם להתרחק מעולם הפיסול בבצק סוכר ולהישאר עם אותם עיצובים שרואים בכל מקום. גם אני פעם הרגשתי שאני לא מצליחה להביא לידי ביטוי את הרעיונות שיש לי בראש עד שהבנתי איך לעבוד נכון עם הבצק כך שהוא ממש יקשיב לי, כך שהידיים שלי ממש יידעו לפסל מעצמן. וזה אפשרי כשמבינים איך לעבוד בצורה נכונה עם הבצק סוכר.

קארין עמנואל עם חיות הספארי אריה ג׳ירפה קוף פיל מפוסלים בבצק סוכר

הכלים הבסיסיים הדרושים כדי לצאת לדרך בעולם הבצק סוכר

מטרת אתגר הפיסול הזה היא לתת לך את הכלים הבסיסיים הדרושים כדי לצאת לדרך בעולם הבצק סוכר

כדי שטכניקות העבודה שלך תהיינה נכונות כבר מההתחלה וזה יאפשר לך להתקדם בצורה מהירה וטובה בתחום בלי להתעכב על טעויות של מתחילים. אגב, הבעיה הכי קשה בטעויות של המתחילים היא שאם לא לומדים את שיטות העבודה הנכונות מההתחלה אז הטעויות של המתחילים נמשכות הרבה זמן… גם כשאת כבר שנים בתחום. ואז הטעויות האלו הופכות להרגלים. והרגלים זה כבר משהו שמאוד קשה לשנות. ולכן, באתגר הזה המטרה שלנו היא לתת לך הרגלים טובים לעבודה נכונה עם בצק סוכר. באתגר הפיסול הזה אנחנו נפסל בלייב ביחד שלב אחר שלב. את מקבלת ממני את רשימת הציוד הדרושה מיד עם ההרשמה לאתגר כדי שתוכלי להכין מראש את כל מה שדרוש להצלחתך. בזמן האתגר תוכלי לשאול את כל השאלות שצצות לך ואענה בזמן אמת. בסוף האתגר תהיה בידייך דמות מתוקה שפיסלת במו ידייך, אבל הדבר הכי חשוב חשוב בעיניי הוא שתגלי כמה שזה יכול להיות פשוט לפסל בבצק סוכר ותתאהבי בעולם המופלא הזה שיאפשר לך ליצור עוגות ייחודיות שלא רואים בכל מקום.

אז מתי זה קורה?

האתגר יתקיים בשידור לייב ביום שלישי 30 למאי בשעות 11:30 - 10:00

אגב, אם אנחנו עדיין לא מכירות

היי, אני קארין עמנואל, אני אמנית עוגות, יוצרת ומפסלת בבצק סוכר. אני יוצרת עוגות שמספרות סיפור, עוגות שהן חוויה שלמה שנשמרת בזיכרון ולא עוד עוגה. אפשר לומר שהתחום הזה בחר בי ולא אני בחרתי בו. מאז שאני זוכרת את עצמי עסקתי באומנות, יצרתי בחומרים שונים וידעתי להביא לידי ביטוי כל רעיון שהיה לי בראש בחומרים שונים. אבל כשזה הגיע לפיסול בבצק סוכר היה לי קושי גדול מאוד בהתחלה כי לא היו לי את הכלים ולא היה לי מספיק ידע לקחת את מה שיש לי בדמיון ולהפוך אותו ליצירת מופת ברמה שיכולתי להתגאות בה. בשנת 2009 מכרתי את העוגה הראשונה שלי. בשלב הזה הבנתי שהתחביב הזה יכול להפוך לעסק וזה יכול להצליח אם אני רק אדע ליישם את כל הרעיונות הגדולים שיש לי בראש. כבר באותה שנה השקעתי בלימודים בתחום אצל האמנים הטובים בעולם ופתחתי את הסטודיו שלי. בהתחלה היה לי מאוד קשה. חששתי מכל פסל חדש, הבצק לא תמיד הקשיב לי, לפעמים הפסלים קרסו ולא הצלחתי להגיע לרמת הדיוק שאני מרוצה ממנה עד שלמדתי להכיר את החומר והבנתי איך לעבוד איתו והכל הפך להיות פשוט יותר. בשלב הזה הצלחתי גם לדייק את השיטה שבה אני משתמשת היום ועוזרת לי לפסל כל דמות שאני רוצה בקלות ובלי חששות. עד היום יצא לי לעבוד עם מגוון לקוחות, החל מלקוחות פרטיים ועד חברות ענק ויצרתי עוגות בעיצובים ייחודיים שלא נראו קודם. במשך השנים השתתפתי בתחרויות ותערוכות בארץ ובחו״ל וזכיתי בתארים נחשקים. גם היום אני לא מוותרת על הריגוש ומקפידה להשתתף בתערוכות עיצוב עוגות בינלאומיות יחד עם אמנים מהשורה הראשונה בתחום. בשנים האחרונות אני גם לוקחת חלק בפאנל השופטים בתחרויות עיצוב עוגות בינלאומיות. בשנת 2014 זכיתי במקום הראשון בתחרות הארצית לעיצוב עוגות בשנת 2015 זכיתי בתחרות עיצוב העוגות העולמית Live Global Cake Challenge כנציגת ישראל ובשנים 2018, 2019 ו- 2022 יזמתי תחרויות ארציות בהן השתתפו מעצבות עוגות מכל הארץ. היום אני נחשבת לאחת המעצבות המובילות בתחום. שיטת הפיסול בה אני עובדת ואותה אני מלמדת בקורסים היא שילוב של טכניקות שלמדתי במהלך השנים מהאמנים הגדולים בעולם יחד עם הניסיון האישי שלי מתחום האומנות. השיטה הזו עשתה פלאים בתחום עיצוב העוגות בארץ ובזכותה מאות מעצבות היום מפסלות ברמה שלא דימיינו שיצליחו. אני אוהבת לפסל דמויות שנראו כאילו קמו לתחייה, מלאות הומור ושמחת חיים. אני עפה על עוגות מוטרפות המתגרות בכוח הכובד ודורשות מבנה יציב ודגש על איזון ושיווי משקל. כיוון שאני שואפת לשלמות ביצירה אני מקפידה להתעדכן בחידושים בתחום ולומדת כל הזמן אצל המורים הטובים בעולם. את האקדמיה לעיצוב עוגות יצרתי כי ראיתי בעיניי רוחי את עצמי בתחילת דרכי, ידעתי שאני יכולה להגיע לרמה גבוהה אבל לא היה לי מספיק ידע וכלים איך לעשות את זה והכי גרוע, הרגשתי שגם אין מישהו שמלמד את כל זה. באקדמיה ארזתי את כל מה שאני יודעת, כל מה שלמדתי לאורך השנים, שיכול לקצר את הדרך לכל מעצבת עוגות שרוצה להגיע לרמה גבוהה ולהנות מהדרך ומהיצירה. אני מאמינה בכל ליבי שכל אחת יכולה ליצור עוגות מעוצבות ברמה גבוהה (גם אם היא מרגישה שאין לה כישרון מיוחד). אני מאמינה שבכל אחת יש המון יצירתיות שרק מחכה להתפרץ ולבוא לידי ביטוי ולפעמים צריך רק קצת הכוונה וידע, בדיוק בשביל זה יצרתי את האקדמיה.

קארין עמנואל עם עוגת הישרדות ענקית מרחפת בגובה מטר מפוסלת בבצק סוכר בעבודת יד

עוגת הישרדות מרחפת בגובה מטר